Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Rakott krumpli

2017. november 18. - Zsolti bácsi

A rakott krumpli az „ahány ház, annyi szokás” kategóriába tartozik. Kezdve az Ínyesmester (Magyar Elek) által leírt krumpli, kemény tojás, tejföl verziótól (persze azért hozzá teszi, hogy sonkakockákkal vagy kolbászkarikákkal dúsítva finomabb), a tejszínes francia rakott burgonyán át, a magyaros…

Tovább

Burgonya gánica füstölt sonkával

Hozzávalók1 kg burgonya, 2,5 dl olaj, 20 dkg liszt, 1 fej vöröshagyma, fűszerpaprika, só, 60 dkg füstölt sonka. ElkészítésA meghámozott burgonyát sós hideg vízzel éppen, hogy ellepve tesszük fel főzni. Főzést követően hozzáadjuk az olajat és a lisztet, majd habverő segítségével jól elkeverjük.…

Tovább

Hagymás bab (a’ la Bud Spencer)

Ha böngészünk az interneten, és rákeresünk a hagymás babra „Bud Spencer”-módra, sokoldalnyi találat jön föl, ahol a legkülönfélébb szerzők vélik megtalálni a „bölcsek kövét”, azaz a híres filmben szereplő hagymás bab receptjét. Holott erre a filmben a leghalványabb utalás sincs. (Amikor ugyanis egy…

Tovább

Szalonnás-tejszínes tojásleves, avagy tojásleves teljesen másképp

Gyerekkoromban a tojáslevessel a világból ki lehetett kergetni. Az óvodáskori első találkozástól kezdve irtóztam tőle, és a későbbi „menzás” évek sem tudták megkedveltetni velem a köményes sós lét, amelyben a tojás ízét egyáltalán nem éreztem. Ettől az egytől eltekintve viszont az összes tojásételt…

Tovább
süti beállítások módosítása