Ezt az ételt bármikor elkészíthetjük, de főleg abban az esetben célszerű, ha nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű alapanyag. Bármilyen kevés hús van otthon, abból elkészíthetjük (sőt, ha nincs semmi, a nélkül is meg lehet csinálni).Nagyon sokféleképpen lehet vadast készíteni, most egy egyszerű…
Hozzávalók1 kg pacal, 10 dkg zsír (vagy olaj), 2 db vöröshagyma, pirospaprika, majoránna, só, köménymag, 2 gerezd fokhagyma, 1 kanál paradicsompüré, néhány szál zellerlevél, 2 db paprika, 2 db paradicsom.
ElkészítésA jól átmosott pacalt bő vízben főzni kezdjük, a közben keletkező habot lekanalazzuk…
Ha böngészünk az interneten, és rákeresünk a hagymás babra „Bud Spencer”-módra, sokoldalnyi találat jön föl, ahol a legkülönfélébb szerzők vélik megtalálni a „bölcsek kövét”, azaz a híres filmben szereplő hagymás bab receptjét. Holott erre a filmben a leghalványabb utalás sincs. (Amikor ugyanis egy…
A bableves a hosszú élet egyik titka. S nem csak azért, mert nagyon finom, hanem a száraz bab igen értékes táplálék, ugyanis a fehérjeértéke tízszerese a burgonyáénak, illetve nagy mennyiségben tartalmaz vasat, magnéziumot és cinket.A bab hazája Mexikó, ahol az indiánok egyik legősibb eledele volt,…
Gyerekkoromban a tojáslevessel a világból ki lehetett kergetni. Az óvodáskori első találkozástól kezdve irtóztam tőle, és a későbbi „menzás” évek sem tudták megkedveltetni velem a köményes sós lét, amelyben a tojás ízét egyáltalán nem éreztem. Ettől az egytől eltekintve viszont az összes tojásételt…