Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Erdélyi gombócleves

2017. november 18. - Zsolti bácsi

Családi hagyomány, hogy összevont születés-névnapokra ezt a levest kérik a gyerekek a nagymamától.

Elkészítés
2 dkg margarint egy evőkanál liszttel kikavarunk rántásnak, tetszés szerint zúzott fokhagymát teszünk hozzá, majd 3 dl vízzel felforraljuk. Két tyúkhúsleves kockát feloldunk benne. 5 dkg juhtúrót 2 dl tejfölben elkeverünk, és a levesbe tesszük, majd 6 dl vízzel föleresztjük. Egyet forraljunk rajta, majd cukorral, kaporral, ecettel ízesítjük tetszés szerint.
A gombócokhoz egy tojást habosra keverünk egy evőkanál búzadarával, egy evőkanál liszttel, majd 5 dkg juhtúróval. Végül kaporral ízesítjük, s kb. öt centiméter átmérőjű gombócokat formálunk. A gombócokat már előző nap is elkészíthetjük, lefóliázva betesszük a hűtőbe. A kész levesbe dobáljuk őket, s még addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a tetejére.

Bakos Gabriella

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr313307161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása