Az epermisu nagyjából akkora kedvenccé tud válni, mint a tiramisu. Csak gyerekbarátabb a kávé s nyers tojás nélkül.
Hozzávalók a sziruphoz: 10 dkg cukor, 2 dl víz, 2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
Egy kisebb lábosban a cukorral felforraljuk a vizet. A reszelt citromhéjat és a magok nélküli kifacsart levüket felforralás után beleöntjük. Elkeverjük, s hagyjuk hűlni.
Hozzávalók a krémhez: 50 dkg eper, 25 dkg mascarpone, 20 dkg fehér csokoládé és 1 dl tejszín.
A megmosott, kicsumázott epret a turmixgépben összetörjük. Ezt a pépet összekeverjük a mascarponéval, és végül belekeverjük a vízgőz felett megolvasztott fehér csokit. Egy kis tejszínnel lazítjuk.
További hozzávalók: 40 db babapiskóta, 30 dkg eper, cukrozatlan kakaópor a tetejére.
Egy kb. 30x20 centis öblös edénybe elkezdjük rakni a rétegeket: alulra egy réteg citromos-cukros szirupba áztatott babapiskóta kerül, rá a fehér csokis eperkrém, rá apróra vágott eperdarabkák... és ezt megismételjük kétszer. A lényeg, hogy a tetején krém legyen, azt tudjuk megszórni kakaóporral. De ha úgy alakul, eperrel is díszíthetjük.
Néhány óra hűtés mindenképp kell neki.
Balogh Zsuzsanna