Hozzávalók
10 dkg vaj, 14 dkg kristálycukor, 2 tojás, 24 dkg liszt, 4 dkg őrölt mogyoró, 1 teáskanál szódabikarbóna, 3 darab érett banán, 5 dkg egész mogyoró vagy dió, 5 dkg mazsola (nálunk aszalt vörös áfonya), 1 dl joghurt.
Elkészítés
A hozzávalók kimérése után a tojásokat kis tálkában felütjük, a banánokat pedig villával pépesre törjük.
A puha vajat a cukorral felhabosítjuk (még kézi mixer sem kell hozzá), hozzáadjuk lassan adagolva, keverés közben a tojásokat. Tovább keverjük.
A szódabikarbónával elkevert lisztet, az őrölt mogyorót, a banánt, az egész mogyorót vagy diót, a mazsolát (aszalékot) és a joghurtot is hozzáadjuk. Nagyon alaposan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent) kenyérformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A végén megszórhatjuk porcukorral.
Balogh Zsuzsanna