Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Omlós diós sütemény

2020. augusztus 04. - Zsolti bácsi

omlos_dios_sutemeny.JPG

Hozzávalók
Tészta: 30 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 1 dkg élesztő, tej, hogy jól nyújtható legyen a tészta.
Töltelék: 3 db tojás, 15 dkg vaníliás cukor, 18 dkg darált dió, baracklekvár a lekenéshez.

Elkészítés
A tészta alapanyagát előző este összeállítjuk – az élesztőt belemorzsoljuk – és jól kidolgozzuk. Másnapig hűvös helyen tartjuk. Reggel gyúródeszkán két egyenlő részre vágjuk és külön két lapot nyújtunk. (30x20 cm-es tepsi nagyság a megfelelő). A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük az egyik lapot. Megkenjük baracklekvárral.
Elkészítjük a tölteléket: A 3 tojás sárgáját a vaníliás cukorral jól kikeverjük (mint a piskótához), majd a darált diót apránként hozzáadjuk, végül 4 tojás fehérjét ( azaz a tésztából maradt fehérjét is hozzáadva) kemény habbá verjük és belekeverjük. A tölteléket rásimítjuk a tésztára egyenletesen és ráhelyezzük a második lapot. Villával a tetejét megszurkáljuk és kisütjük (villanysütőben 180 fokon). Közben tűpróbával meggyőződünk, hogy a töltelék átsült- e.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés
Másnapos korától puha, finom, és tapasztalataink szerint jól fagyasztható is. A nagymama mamájától ránk maradt recept alapján ezt a süteményt, idős és fiatal egyaránt kedveli.

Készítette és kínálja: dr. Hegedűs Ferencné

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9416103754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása