Hozzávalók
50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál só, 25 dkg ricotta, 25 dkg vaj, 1 egész tojás és 1 dl tej.
Elkészítés
Az alapanyagokat jól összegyúrjuk, majd a cipót fél órára hűtőbe tesszük.
Kinyújtotjuk, tetejét megkenjük tojással, s kilencbe hajtjuk (a négyzet középső harmadára az egyik, majd a másik szélét hajtjuk, ennek a csíknak a közepére is az egyik, majd a másik szélét felhajtjuk).
Ezután fél óra pihentetés következik már szobahőmérsékleten. Újabb nyújtás, újabb kilencbe hajtogatás után kb. fél centi vastagra nyújtotjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, felkockázzuk (természetesen pogácsákat is szaggathatunk), és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt kisütjük.
Balogh Zsuzsanna