Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Túrós kuglóf

2021. június 28. - Zsolti bácsi

kuglof.jpg

Vasárnapi könnyű desszertünk volt. Régebben (utoljára úgy 15 éve) mindig rétesliszttel csináltam. Most nem. De úgy sejtem, azzal vagy annak sima lisztes keverékével a tészta könnyedebb lett volna.
25 dkg túrót átnyomkodunk villával.
25 dkg lisztet elkeverünk egy csomag sütőporral, csipet sóval, egy kezeletlen citrom reszelt héjával (ízlés szerint 5 dkg mazsola is tehető hozzá).
25 dkg langyos vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, kevés vanília aromát is tehetünk hozzá, majd belekeverünk még 2 teljes tojást, és alaposan kikeverjük.
A lisztes keverékhez adjuk a tojásos-vajas-cukros egyveleget, s belekeverjük a túrót is. A tésztát jól összedolgozzuk. Vajjal kikent és liszttel hintett kuglófformába öntjük (a forma 3/4 részéig érjen csak, különben kifolyik sütés közben). Közepesen meleg sütőben (kb. 180 fokon) nagyjából 30 percig sütjük.
Porcukorral, csokival vagy citrommázzal is díszíthetjük.

Balogh Zsuzsanna

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9616607002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása