Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Diós mágnás linzer

2020. augusztus 04. - Zsolti bácsi

Hozzávalók
Tészta: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg zsír (sütő margarinból vagy vajból 12 dkg), 1 egész tojás, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 csomag sütőpor, csipet só.
Töltelék: 3 db tojás, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg darált dió, kis üveg baracklekvár (1/2 kg-os üvegnél kisebb üvegnyi).

Elkészítés
A lisztet, a zsírt, a cukrot elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a reszelt citromhéjat, majd a tojással és a citromlével összegyúrjuk a tésztát. Ha nem állna össze, vagy nagyon morzsolódna, kevés vizet, vagy bort, vagy rumot adunk hozzá, és sima tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk 2/3 – 1/3 arányban. Félre tesszük, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A három tojás fehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és egyenként tovább habosítva belekeverjük a sárgájákat. Ezután fakanállal, vagy kézi habverővel belekeverjük az őrölt diót, úgy hogy ne törjön össze a hab.
Most a tészta nagyobbik felét kinyújtjuk és belesimítjuk egy kb. 25x30-35 cm-es tepsibe. A tésztát gazdagon (kb. fél- egy centi vastagon) megkenjük baracklekvárral, erre ráterítjük egyenletesen a diós masszát, a tetejére pedig a tészta kisebbik feléből rácsot készítünk. 160 fokon szép világos barnára sütjük.
Én készítettem már meggylekvárral is, nem árt neki, de a barack az igazi!

Limbek Gabi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr616103682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása