Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Szezámmagos-sajtos ropogós nyáresti borozáshoz

2021. június 02. - Zsolti bácsi

20200718_182852.jpg

Persze sörözéshez vagy csak egyszerű nassolnivalónak is megjárja.

Hozzávalók
25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 12 dkg tejföl, 1 evőkanál só, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, őrölt bors (ízlés szerint). A díszítéshez tojásfehérje és 10 dkg szezámmag szükséges.

Elkészítés
A lisztet, sütőport, sót, borsot, reszelt sajtot és a puha margarint (vagy vajat) egy nagyobb tálba mérjük, összemorzsoljuk, majd a tejföllel és a tojássárgájával együtt tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, gazdagon megszórjuk a szezámmaggal, és derelyevágóval egyenlő négyzetekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsire fektetjük a falatokat úgy, hogy ne érjenek össze, majd 180 fokon sütjük bő negyed órán át.

Balogh Zsuzsanna

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4316579938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása