Hozzávalók
Piskóta: 6 evőkanál cukor, 6 db tojás, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott evőkanál kakaó, 1 evőkanál víz, fél csomag sütőpor, csipet só.
Krém: 5 db tojás fehérje, 21 dkg cukor.
Máz: 3 csapott evőkanál kakaópor, 3 evőkanál víz, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj.
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a 6 tojás felvert habját. Vajazott, lisztezett tepsiben a 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 20 percig sütjük. Majd hagyjuk a tésztát kihűlni.
A krémhez a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött felverjük. Majd a kihűlt tészta tetejére kenjük.
A mázhoz a kakaóport, a vizet és a cukrot összekeverjük egy kis lábasban, és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, s kevergetve langyosra hűtjük, majd rácsorgatjuk a krémre.
Panni néni