Csirkemell volt a fagyasztóban, s kamraszekrényemből pedig a rendrakásnál előkerült a zalai rokonoktól kapott, szárított erdei gombákkal teli üvegcse (jó, hogy erdő is van a közelükben, és értenek is a gombákhoz).
Lányaim nem esznek meg semmit, amiben gombát sejtenek. Innen próbáltam győzni!
Egy csokor újhagymát felkarikáztam (4-5 szál volt benne), és 2-3 evőkanálnyi olívaolajon fonnyasztani kezdtem. A 40-50 dekányi csirkemellet hosszabb csíkokra vágtam, s sóval, borssal fűszerezve a hagymára dobtam. Hagytam a húst is átsülni alaposan.
Hosszasan nem áztattam előtte a szárított erdei gombát. Az áztatólevével s egy szeletelt gombakonzerv harmadával együtt ráöntöttem a piruló húsra, s hagytam főni az egészet. Közben 4-5 apróbb ecetes uborkát csíkokra vágtam, s ezt is hozzáadtam. Egy kanálnyi lisztet 2 deci tejszínnel elkevertem. Ezt öntöttem rá sűrítésként.
Barna rizzsel tálaltam. Azonnal elfogyott.
Balogh Zsuzsanna