Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Hájas sütemény

2020. augusztus 06. - Zsolti bácsi

hajas.JPG

Hozzávalók
70 dkg liszt, 50 dkg háj, 3 evőkanál ecet, 2 db tojás sárgája, ½ dkg só, 5 dkg cukor, 2½ dl víz, szilvalekvár, gesztenyemassza, aprított dió, cukor.

Elkészítés
A hájat húsdarálón ledaráljuk, majd az ecettel és 25 dkg liszttel jól kigyúrjuk, téglalap alakúra formáljuk, és hidegre tesszük.
A megmaradt lisztet a tojás sárgákkal, a sóval, cukorral és annyi langyos vízzel, hogy rétestészta keménységű legyen, hólyagosra dolgozzuk, majd leborítjuk egy lábassal, és egy jó negyedórát pihentetjük.
Aztán vékonyra nyújtjuk, és a hájat a közepére tesszük, ráhajtjuk a tésztát, félórára hidegre tesszük, majd egy cm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Ezután négybe hajtjuk: először a két szélét a feléig, majd az így kapott téglalapot ismét félbe. Negyedórát pihentetjük hideg helyen és ezt a hajtogatási folyamatot még kétszer megismételjük, Figyeljünk arra, hogy a tésztát mindig ugyanúgy hajtogassuk!
Végül lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és kb. 10X7 centiméteres téglalapokra vágjuk. A téglalapok egyik felére teszünk szilvalekvárt vagy gesztenyemasszát, amelyre ráhajtjuk a másik felét. Tetejüket megkenjük tojásfehérjével, majd a cukorral összekevert aprított dióba nyomjuk
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a sütiket, s úgy tesszük a sütőbe, hogy mindegyik szája a sütőajtó felé nézzen. s a forró sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Panni néni

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5016116394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása