Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Borsópörkölt

2017. november 18. - Zsolti bácsi

Könnyű nyári vacsora friss borsóból.

Hozzávalók
Egy fej hagyma, zsiradék (zsír vagy olaj, ki mivel szokta), fél kg borsó (a friss jobb, de lehet mirelit is), őrölt piros paprika, só, paprika, paradicsom, 1 evőkanál tejföl.

Elkészítés
Tulajdonképpen, mint egy pörköltet, úgy készítjük el a borsót, de lehet kis kockára vágott tökkel, cukkínivel is.
A hagymát megfonnyasztjuk a zsiradékon, majd beletesszük a piros paprikát, pici vizet, majd a borsót, paprikát, paradicsomot, sózzuk, majd puhára főzzük, s a végén tejföllel ízesítjük.
A legfinomabb nokedlivel, de lehet rizzsel, tésztával is tálalni.

FTA

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1513307505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása