Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Káposztás gombaleves

2017. november 18. - Zsolti bácsi

A káposztás gomba, szepés gomba ünnepi eledel volt Szabolcsban. Karácsony első napján és szilveszterkor fogyasztották mint böjti ételt. Hozzávalók40 dkg savanyú káposzta, 30 dkg friss gomba, 5 dkg zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg liszt, kevés pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl…

Tovább

Sztrapacska, ahogy mi szeretjük…

Ha étteremben vagyunk, és az étlapon felfedezem a sztrapacskát, mindig szoktam kérni. Legtöbbször csalódni szoktam, mivel nagyon sokszor sima nokedli van túróval és szalonnával összekeverve.Aki ismeri az igazi sztrapacskát, az a színéből rájön, hogy melyik az igazi és melyik a hamisítvány. A kissé…

Tovább
süti beállítások módosítása