Ez a recept nagymamámtól maradt rám, amikor „semmi nincs itthon”.
Hozzávalók
1 közepes fej fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma (nem feltétlenül kell hozzá, de én szeretem benne), őrölt pirospaprika, só, paradicsompüré, 1 csomag gyufatészta (csipetke).
Elkészítés
A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk, majd összevágjuk, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A vöröshagymát is apróra vágjuk.
Vizet teszünk egy fazékba (kb. 2 litert), majd beletesszük a hagymákat, sózzuk, s amikor felforr, teszünk bele pirospaprikát (kb. 1 teáskanállal, ki hogy szereti), majd nyomunk bele egy kis paradicsompürét. Forrás után kb. 20 perc, mire elkészül.
Közben kifőzzük a tésztát, majd rászűrjük a levest.
FTA