Akinek gyereke van, tudja, hogy kekszből éppúgy sokfélét kell megsütni az évek során, mint muffinból. Néhány recept igazi kedvenccé válhat, ha minden hozzávaló mindenkinek jól esik. Ezt közéjük sorolom.
Hozzávalók
20 dkg margarin, 30 dkg barnacukor, 25 dkg liszt, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 5 dkg fehér csokoládé, 2 db tojás, 15 dkg szeletelt mandula, 1 kávéskanál szódabikarbóna, csipet só.
Elkészítés
A felaprított fehér csokoládét, áfonyát a többi száraz hozzávalóval elkeverjük (liszt, szeletelt mandula, só, szódabikarbóna). Az olvadt margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverjük, s összevegyítjük a száraz keverékkel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal kis halmokat rakunk jó távolságra egymástól, mert úgyis szétterülnek. 180 fokos sütőben kb. 18-20 percig sütjük őket, aranybarnaságig.
Kihűlés után dobozban tároljuk.
Balogh Zsuzsanna