Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Sajtos keksz

2017. november 19. - Zsolti bácsi

Fél kg lisztet összegyúrunk 25 dkg vajjal (margarinnal), 1,5 pohár tejföllel, 4 kávéskanál sóval. Majd a tésztát négyfelé vágjuk, és egyenként téglalap alakúra és nagyon vékonyra kinyújtjuk.A kinyújtott tésztára a következő tölteléket kenjük: 40 dkg reszelt füstölt vagy ementáli sajtot (mi felesben…

Tovább

Paprikás kalács (kácsi)

Hozzávalók1 kg liszt, 5-6 dkg élesztő, 5 dkg zsír vagy 8 dkg margarin, kevés só, annyi tej, hogy gyenge tésztát kapjunk.A töltelékhez: 6 dkg őrölt pirospaprika, kevés olaj, kevés só. ElkészítésAz élesztőből kovászt készítünk, majd a többi összetevővel együtt megdagasztjuk a kalács tésztáját. Kelni…

Tovább

Kapros-túrós rétes

Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 5 dkg vaj.Töltelék: 40 dkg tehéntúró, 2 db tojás, kapor, 12 dkg porcukor, 2 dkg búzadara. Elkészítés A töltelékhez a túrót szitán átpasszírozzuk. A túróhoz adjuk a tojássárgájákat, a finomra vágott kaprot, a tojásfehérje cukorral felvert habját és egy kis búzadarát. A…

Tovább

Kókusz-mákusz, avagy ízes bögrés mákos kókusszal

Ebben a süteményben a mák az igazán domináns, azonban a tészta tetejére szórt kókusz, közepébe kent lekvár teszi különlegessé.A recept alapja egy bögrés mákos recept, ezért a hozzávalók térfogatát adtam meg. Nagyon kevés edénnyel, eszközzel – és mosatlannal – készül a sütemény, így két éve, mikor…

Tovább
süti beállítások módosítása