Tészta: Fél kg liszt, 15 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 2 tojás sárgája, tejföllel összegyúrni, 3 lapba sütni: egyet egy tepsiben, másodikat egy ugyanolyan nagyságú tepsi hátán, a harmadikat mindegy, hogy milyenben, mert össze lesz törve.
(Nagyobb tepsinél, 38x40-es esetében: 75 dkg liszt, 22,5 dkg zsír, 22,5 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 3 tojás sárgája, 1 nagy pohár tejföl.)
Töltelék: Egy nagyobb tálban a harmadik lapot összetörjük, egy csomag sima babapiskótát lereszelünk, és hozzáadjuk, forró feketekávéval (kb. 6 személyre való) leöntjük, 30 dkg porcukorral, 1 citrom levével és lereszelt héjával, 2 evőkanál főző-kakaóval, 25 dkg darált dióval, 1-2 dl rummal, 30 dkg vajjal, vaníliás cukorral jól összekeverjük, és a két lap közé tesszük. (Ha szükséges gyenge feketekávéval lazíthatjuk, ne legyen száraz.)
A tepsi hátáról óvatosan kell a töltelékre rácsúsztatni a lapot, mert könnyen törik a tészta. Az így elkészített süteményre ráteszünk egy tepsit, abba egy kis nehezéket, hogy a tetejével is összeérjen a töltelék. Ahogy meghűlt csokoládémázzal bevonjuk, de ezt lehet másnap is végezni.
Csokoládémáz: Gőz fölött egy vékonyabb edényben háromnegyed dl vizet, 15 dkg porcukrot és 10 dkg bármilyen (esetleg Katica) csokoládét – állandó keverés mellett – krémszerűre főzünk (kb. 15 perc), a végén 1 dkg vajat még elkeverünk benne, és máris önthetjük a süteményre.
Madaras házaspár