Fél kg lisztet összegyúrunk 25 dkg vajjal (margarinnal), 1,5 pohár tejföllel, 4 kávéskanál sóval. Majd a tésztát négyfelé vágjuk, és egyenként téglalap alakúra és nagyon vékonyra kinyújtjuk.
A kinyújtott tésztára a következő tölteléket kenjük: 40 dkg reszelt füstölt vagy ementáli sajtot (mi felesben füstölt és trappista sajtot szoktunk használni) kikeverünk 25 dkg margarinnal és ízlés szerint sóval (füstölt sajt esetén nem kell só), majd a tésztát felcsavarjuk, és a négy tekercset külön-külön alufóliában éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap hidegen felszeleteljük (kb. 5 mm vastagra), és tepsiben fektetve kisütjük. Sütési idő: kb. 15-20 perc közepes lángon. Ügyelni kell, hogy meg ne égjen, mert ez esetben keserű lesz.
Megfelelő tárolással akár egy hétig is megtartja minőségét.
Madaras házaspár