Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Kossuth kifli

2019. április 29. - Zsolti bácsi

dsc01624.JPG

Hozzávalók
20 dkg vaj, 20 dkg finomliszt, 20 dkg porcukor, 4 db tojás, 1 késhegynyi sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 10-12 dkg dió vagy mandula.

Elkészítés
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük.
Vajjal kikent, liszttel meghintett, közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát (kb. 1 centi magasan álljon a tészta a tepsiben!).
A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval vagy mandulával.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.
Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat (kifliket) szaggatunk belőle.

Zs

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3014793764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása