Hozzávalók
20 dkg vaj, 20 dkg finomliszt, 20 dkg porcukor, 4 db tojás, 1 késhegynyi sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 10-12 dkg dió vagy mandula.
Elkészítés
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük.
Vajjal kikent, liszttel meghintett, közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát (kb. 1 centi magasan álljon a tészta a tepsiben!).
A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval vagy mandulával.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.
Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat (kifliket) szaggatunk belőle.
Zs