Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Finn házi sajt (Kotijuusto)

2017. november 18. - Zsolti bácsi

Hozzávalók
1 liter aludttej, 2 dl tejföl, só, bors vagy őrölt kömény.

Elkészítés
Az aludttejet és a tejfölt elkeverjük.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni, ekkor lehúzzuk a tűzről. Ízlés szerint fűszerezzük (nyugodtan használhatunk egyéb fűszereket is).
Egy gézzel kibélelt szitába (tésztaszűrőbe) tesszük, lecsöpögtetjük.
A masszát kicsit még összenyomjuk, majd egy zárható edényben kb. 2 napig érleljük.

Zsolti bácsi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/13309349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása