Hozzávalók
Tészta: 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 db tojás, 6 evőkanál liszt, 5 dkg őrölt kávé, 3 dkg reszelt étcsokoládé, 1 csomag sütőpor, (bográcsban főtt) szilvalekvár.
Máz: 20 dkg cukor, 3 dkg kakaó, pici víz, 3-4 kocka étcsokoládé, 1 evőkanál margarin.
Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a csokival csomómentesre keverjük, majd a sütőporos lisztet hozzákeverjük, és a habot óvatosan keverés közben hozzáadagoljuk. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük.
Amíg a tészta kihűl, addig elkészítjük a mázat. A cukorból és a kakaóból nagyon pici vízzel szirupot főzünk, majd bele olvasztjuk a 3-4 kocka étcsokoládét. Kihűlés közben hozzá keverjük a margarint.
A kihűlt tortát félbevágjuk, középen megkenjük szilvalekvárral, majd a torta tetejére csurgatjuk a mázat.
Szalainé Tímár Júlia