Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Whiskys pohárkrém

2019. július 02. - Zsolti bácsi

dsc01827.JPG

Hozzávalók
8 db babapiskóta, 1 csomag Aranka vaníliás pohárkrém alap, 1 csomag Aranka csokoládés vagy kávés pohárkrém alap, 1 dl whisky, 1 csomag vaníliás cukor, habtejszín, 7-8 dl tej.

Elkészítés
A babapiskótát rövid időre beáztatjuk a tejbe. (Előzőleg a tejbe öntsünk egy kis whiskyt.) Amikor megpuhult a babapiskóta – vigyázzunk, hogy ne ázzon szét –, belenyomkodjuk a poharak aljába. Ezt követően a piskótát még meglocsoljuk egy kis whiskyvel.
A vaníliás és a csokoládés/kávés pohárkrém alapot 3-3 dl tejjel, egy kis vaníliás cukorral, ízlés szerint whiskyvel, robotgép segítségével összedolgozzuk.
Először a csokoládés pohárkrémet, majd a vaníliás pohárkrémet rétegezve rákanalazzuk a piskóta alapra. A tetejére tejszínhabot teszünk. Az évszaknak megfelelő gyümölccsel is lehet még díszíteni.
Szervírozás előtt 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy a krém jól összeálljon.

Farkas Krisztina

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5814922522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása