Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Mascarponés túrótorta

2019. május 29. - Zsolti bácsi

turotorta.JPG

Hozzávalók
1 db gyümölcstorta alap, 2 dl habtejszín, ½ dl frissen facsart citromlé és a citrom héja, 25 dkg mascarpone , 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 50 dkg túró, 1 tasak tortazselépor, 1 doboz ananászbefőtt (szeletelt), 1 üveg meggybefőtt vagy bogyós gyümölcs (pl. áfonya).

Elkészítés
Egy kerek, csatos tortaformába helyezzük bele a torta alapot.
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt kemény habbá, adjuk hozzá a mascarponéhez és jól keverjük össze vele
A túrót törjük össze, és ízesítsük a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével; hozzáadjuk a krém alaphoz és jól összedolgozzuk, majd a torta alapra simítjuk.
Az ananászokat lecsepegtetjük, és a levét egy kis lábosba öntjük. Az ananász karikákat ráhelyezzük a tortára, s a ananászok közé tesszük a bogyós gyümölcsöket.
A lábosban az ananászlevet elkeverjük a zseléporral és felmelegítjük. Utána kevés ideig hűtjük és a torta tetejére öntjük úgy, hogy a közepétől kifelé haladva egyenletesen eloszlatjuk rajta.
A kész tortát – tálalás előtt – legalább 3-4 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Javaslat
A piskóta alapot magunk is elkészíthetjük háromtojásos piskótából. A tortát idénygyümölcsökkel is díszíthetjük.

Báder Hanna

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4114868012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása