Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Lipcsei aranyérmes

2019. május 06. - Zsolti bácsi

dsc01646.JPG

Ezt a süteményt előző nap kell elkészíteni, hogy másnapra megpuhuljon és szeletelhető legyen!

Barna tészta: 20 dkg lisztet, 8 dkg zsírt, 10 dkg cukrot, 4 dkg kakaót, ½ csomag sütőport és egy egész tojást 3 evőkanál kevés tejjel összegyúrunk, és két lapot készítünk belőle. Sütés után kemény lesz a lap, de betöltve megpuhul.

Piskóta: 6 tojás fehérjét 6 kanál cukorral kemény habbá verünk, utána belekeverünk óvatosan 6 tojás sárgáját és végül 6 kanál lisztet. Zsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.

Krém: 5 dl tejet 2 kanál cukorral, 3 kanál liszttel és 2 csomag vaníliás cukorral összekeverünk, sűrű péppé főzzük, majd kihűlésig keverjük.
20 dkg vajat, 20 dkg cukorral habosra keverünk és a főzött krémmel összekeverjük.

Máz: 15 dkg porcukrot, 3 kanál kakaót és 5 dkg margarint 3 evőkanál forró vízzel összekeverünk.

A süti összeállítása: Alulra kerül az egyik barna tészta lap, amelyre rákenjük a krém felét, utána következik a piskóta, majd a krém másik fele, rátesszük a másik barna tészta lapot, s a tetejét megkenjük a mázzal.

Fagyival szervírozva növelhetjük a süti élvezeti értékét!

Kőszegi Julianna

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr214811280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása