Ezt a süteményt előző nap kell elkészíteni, hogy másnapra megpuhuljon és szeletelhető legyen!
Barna tészta: 20 dkg lisztet, 8 dkg zsírt, 10 dkg cukrot, 4 dkg kakaót, ½ csomag sütőport és egy egész tojást 3 evőkanál kevés tejjel összegyúrunk, és két lapot készítünk belőle. Sütés után kemény lesz a lap, de betöltve megpuhul.
Piskóta: 6 tojás fehérjét 6 kanál cukorral kemény habbá verünk, utána belekeverünk óvatosan 6 tojás sárgáját és végül 6 kanál lisztet. Zsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
Krém: 5 dl tejet 2 kanál cukorral, 3 kanál liszttel és 2 csomag vaníliás cukorral összekeverünk, sűrű péppé főzzük, majd kihűlésig keverjük.
20 dkg vajat, 20 dkg cukorral habosra keverünk és a főzött krémmel összekeverjük.
Máz: 15 dkg porcukrot, 3 kanál kakaót és 5 dkg margarint 3 evőkanál forró vízzel összekeverünk.
A süti összeállítása: Alulra kerül az egyik barna tészta lap, amelyre rákenjük a krém felét, utána következik a piskóta, majd a krém másik fele, rátesszük a másik barna tészta lapot, s a tetejét megkenjük a mázzal.
Fagyival szervírozva növelhetjük a süti élvezeti értékét!
Kőszegi Julianna