Hozzávalók:
6 db egész tojás és 2 db tojás sárgája, 60 dkg kristálycukor, 90 dkg liszt, 1 csomag szalakáli, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítése:
A kristálycukrot az egész tojásokkal és a két tojás sárgájával kikeverjük, ez géppel is fél óra, majd hozzáadjuk a lisztet, a szalakálit és a citromhéjat. Tésztává gyúrjuk, 1 cm vastagságúra kisodorjuk. A tészta tetejét szorosan a nyomóformával megmintázzuk, majd a minták széle mentén késsel elvagdaljuk. Egy éjszakán át szárítjuk.
Másnap, szorosan egymás mellé, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 140-150 fokon 15 maximum 20 perc alatt szép világosra sütjük.
Borba mártogatva fogyasztjuk!
THGY