Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Vietnami hideg rizsdesszert kókusztejjel (Chè)

2018. november 26. - Zsolti bácsi

che.JPG

Hozzávalók
10 dkg ragacsos thai rizs, 2 dl víz, 2 dl kókusztej, egy csipet só, 4 dkg cukor, egzotikus gyümölcsdarabok (lehet kompót is).

Elkészítés
A rizst beáztatjuk egy éjszakára vízbe, majd a rizst kézzel átforgatva többször átmossuk egy edényben. Amikor a víz fehér lesz, akkor leöntjük a rizsről és újra felöntjük tiszta vízzel, majd újra átforgatjuk, akár 8-10 alkalommal megismételve, egészen addig, amíg teljesen tiszta nem marad a víz. Ezután az átmosott rizsre öntjük a kókusztejet és a kimért vizet, hozzáadjuk a csipet sót és elkezdjük főzni. Forrás után hozzáadjuk a cukrot, majd lassú tűzön, lefedve, néha kevergetve megvárjuk, míg a rizs teljesen megfő. Ez kb. 15 perc a forrástól számítva. Ezután a rizst lehűtjük, 4 felé vesszük, majd rátesszük a gyümölcsöket.

Orsai Henrik

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3614394038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása