Hozzávalók
10 dkg ragacsos thai rizs, 2 dl víz, 2 dl kókusztej, egy csipet só, 4 dkg cukor, egzotikus gyümölcsdarabok (lehet kompót is).
Elkészítés
A rizst beáztatjuk egy éjszakára vízbe, majd a rizst kézzel átforgatva többször átmossuk egy edényben. Amikor a víz fehér lesz, akkor leöntjük a rizsről és újra felöntjük tiszta vízzel, majd újra átforgatjuk, akár 8-10 alkalommal megismételve, egészen addig, amíg teljesen tiszta nem marad a víz. Ezután az átmosott rizsre öntjük a kókusztejet és a kimért vizet, hozzáadjuk a csipet sót és elkezdjük főzni. Forrás után hozzáadjuk a cukrot, majd lassú tűzön, lefedve, néha kevergetve megvárjuk, míg a rizs teljesen megfő. Ez kb. 15 perc a forrástól számítva. Ezután a rizst lehűtjük, 4 felé vesszük, majd rátesszük a gyümölcsöket.
Orsai Henrik