Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Házi csokoládé

2018. május 02. - Zsolti bácsi

5.JPG

Hozzávalók
25 dkg kristálycukor, 25 dkg tejpor, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg vaj, fél dl víz.

Elkészítés
A vajat, a cukrot és a vizet együtt felolvasztjuk és felforraljuk. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a kakaót és a tejport. Egy tálcára vagy lapos tepsire zsírpapírt teszünk, és elkenjük rajta a kész masszát kb. egy ujjnyi vastagon. Hűtőbe tesszük kb. egy órára, ezután lehúzzuk a zsírpapírt és felkockázzuk. Ezzel fogyasztásra kész.
TIPP: Lapos fakanalat használjunk a massza főzése közben, mert azzal a legkönnyebb elkeverni. Meleg vízbe mártott tortalapáttal tudjuk szépen kinyújtani masszát.

Farkas Ferenc

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5413884854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása