Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Fűszeres dödölle pulyka falatkákkal

2017. november 18. - Zsolti bácsi

d1.jpg

Hozzávalók
60 dkg pulykamell, 1 dl olaj vagy zsiradék, só, őrölt bors, 1-2 db zöldpaprika.
A dödölléhez: 1 kg burgonya, 30-35 dkg liszt, vegeta, bors, ízlés szerint vöröshagyma, fokhagyma, 2-3 evőkanál zsír, 10 dkg apróra vágott bacon.

Elkészítés
Vágd apró darabokra a pulykát, és forró olajon fehérítsd ki, ha kész vagy a művelettel szórd meg sóval, borssal, és add hozzá az apróra vágott paprikát, de ezt el is hagyhatod. Fedő alatt párold puhára, aztán fedő nélkül is, amíg színt nem kap az ételed.
Ha végeztél, tedd félre és állj neki dödöllét gyártani!
A dödölléhez a burgonyát tisztítsd meg, és annyi sós vízben, amennyi egyujjnyira ellepi, főzd teljesen puhára.
Saját levében nyomkodd össze burgonyatörővel. Apránként szórd bele a lisztet, az apróra vágott vöröshagymát, a bacont, ízlés szerint zúzott fokhagymát, fűszereket, és keverd, dagaszd addig, míg a lisztet a massza felveszi.
Egy tűzálló tálat – tepsi is jó – kenj ki zsírral. Evőkanállal szaggasd bele a burgonyás-lisztes masszát, és a sütőben pirítsd meg.
A tálra halmozz dödöllét, tedd mellé az apró húsdarabokat, és ha szereted, pirított hagymakarikákkal koronázd a művet, de a nélkül is fenséges.

Kőszegi Julianna

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr413308909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása