Hozzávalók:
1 kg hús (pulyka- vagy csirke mellfilé), 1 fej vöröshagyma, 1 fél citrom (bio!), 3-4 ek. olaj, 1 ek. kristálycukor, 15 szem bors, 3-4 babérlevél, 5-6 sárgarépa, 1-2 gyökér, 1 kis fej zeller+zöldje (vagy szárzeller), 2 deci tejföl, víz, só, köretnek: 500 g durumtészta.
Elkészítés:
Kis olajon a karikára vágott hagymát és citromot egy kis kristálycukorral megpirítom.
Beleteszem a szemes borsot és babérlevelet. Majd a felszeletelt húst is ebben pirítom meg.
Aztán a megpucolt és összevágott zöldségeket is beleteszem, és vízzel felöntöm, hogy éppen ellepje. Ekkor meg is sózom.
Fedő alatt főzöm. Ha megfőtt, a húsokat és a fűszereket kiszedem, a szószt leturmixolom és belekeverem a tejfölt .
Végül a húsokat visszatéve az egészet összeforralom.
Nóra