Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Egyszerű vadas

2017. május 15. - Zsolti bácsi

9f2552dc939b21893cfb628e5d6412d7.jpg

Hozzávalók:

1 kg hús (pulyka- vagy csirke mellfilé), 1 fej vöröshagyma, 1 fél citrom (bio!), 3-4 ek. olaj, 1 ek. kristálycukor, 15 szem bors, 3-4 babérlevél, 5-6 sárgarépa, 1-2 gyökér, 1 kis fej zeller+zöldje (vagy szárzeller), 2 deci tejföl, víz, só, köretnek: 500 g durumtészta.

 

Elkészítés:

Kis olajon a karikára vágott hagymát és citromot egy kis kristálycukorral megpirítom.
Beleteszem a szemes borsot és babérlevelet. Majd a felszeletelt húst is ebben pirítom meg.
Aztán a megpucolt és összevágott zöldségeket is beleteszem, és vízzel felöntöm, hogy éppen ellepje. Ekkor meg is sózom.

Fedő alatt főzöm. Ha megfőtt, a húsokat és a fűszereket kiszedem, a szószt leturmixolom és belekeverem a tejfölt .

Végül a húsokat visszatéve az egészet összeforralom.

 Nóra

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5812507339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása