Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Rakott káposzta Alpár módra

2016. november 10. - Zsolti bácsi

dsc00039.JPG

Ez nem a hagyományos rakott káposzta, mert azt általában pörkölttel készítik. Hanem olyan, mint a rakott krumpli, csak savanyú káposzta van benne burgonya helyett.

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta (lehetőleg maszek piaci eladótól), 12 db tojás, fél kg jó minőségű füstölt kolbász, fél kg rizs, fél liter tejföl, reszelt sajt, húsos, füstölt kolozsvári szalonna.

Elkészítés:

Sütőedénybe rétegezve berakom (hét réteg egymáson) a káposztát, a rizst, a szeletelt főtt tojást, ismét rizst, kolbászt szeletelve, ismét rizst, a káposztát.

Az egészet beborítom 20 %-os tejföllel, majd megszóróm bőségesen reszelt sajttal, és a tetejére füstölt szalonna darabokat rakok.

Sütőben ropogósra sütöm, és kb. 40-60 perc alatt készen van.

Jó étvágyat!

Szabó Kata

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8011947315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása