Ez nem a hagyományos rakott káposzta, mert azt általában pörkölttel készítik. Hanem olyan, mint a rakott krumpli, csak savanyú káposzta van benne burgonya helyett.
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta (lehetőleg maszek piaci eladótól), 12 db tojás, fél kg jó minőségű füstölt kolbász, fél kg rizs, fél liter tejföl, reszelt sajt, húsos, füstölt kolozsvári szalonna.
Elkészítés:
Sütőedénybe rétegezve berakom (hét réteg egymáson) a káposztát, a rizst, a szeletelt főtt tojást, ismét rizst, kolbászt szeletelve, ismét rizst, a káposztát.
Az egészet beborítom 20 %-os tejföllel, majd megszóróm bőségesen reszelt sajttal, és a tetejére füstölt szalonna darabokat rakok.
Sütőben ropogósra sütöm, és kb. 40-60 perc alatt készen van.
Jó étvágyat!
Szabó Kata