Hozzávalók:
50 dkg tápiókagyöngy, 2 liter víz, csipet só, vaníliás cukor v. vaníliarúd, 1 liter tej, 40 dkg kókuszvirág cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 x 0,5 liter tejszín, további cukor ízlés szerint.
Elkészítés:
A vizet, a tejet, a cukrot, a csipet sót, a vaníliát és a kókuszreszeléket összeforraljuk.
Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a gyöngyöket, majd takarékra véve néha keverjünk bele. Mikor a gyöngyök félig bedagadtak, hozzáadjuk a 0,5 liter tejszínt (mindegy milyet, minél állatibb eredetű, annál krémesebb lesz), mikor teljesen megszívták magukat a gyöngyök – teljesen áttetsző buborékok lettek – akkor kész a pudingunk.
Egy napi kihűtés után keverjük át 0,5 liter tejszínnel, hogy lazább szerkezetű legyen (kézzel v. alacsony fokozaton robotgéppel ajánlatos összekeverni). Fanyar gyümölcslekvárral, dzsemmel igazi finomság!
Jó étvágyat!
HB