Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Tápióka puding (Nagy vendégseregre elegendő!)

2016. március 16. - Zsolti bácsi

dscn1080.JPG

Hozzávalók:

50 dkg tápiókagyöngy, 2 liter víz, csipet só, vaníliás cukor v. vaníliarúd, 1 liter tej, 40 dkg kókuszvirág cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 x 0,5 liter tejszín, további cukor ízlés szerint.

Elkészítés:

A vizet, a tejet, a cukrot, a csipet sót, a vaníliát és a kókuszreszeléket összeforraljuk.

Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a gyöngyöket, majd takarékra véve néha keverjünk bele. Mikor a gyöngyök félig bedagadtak, hozzáadjuk a 0,5 liter tejszínt (mindegy milyet, minél állatibb eredetű, annál krémesebb lesz), mikor teljesen megszívták magukat a gyöngyök – teljesen áttetsző buborékok lettek – akkor kész a pudingunk.

Egy napi kihűtés után keverjük át 0,5 liter tejszínnel, hogy lazább szerkezetű legyen (kézzel v. alacsony fokozaton robotgéppel ajánlatos összekeverni). Fanyar gyümölcslekvárral, dzsemmel igazi finomság!

Jó étvágyat!

HB

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr678487404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása