Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Szilvás egyensúly süti

2018. október 12. - Zsolti bácsi

dscn1406.JPG

Hozzávalók
5 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, ½ dl rum, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg szilva.

Elkészítés
A cukrot habosra kikeverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva apránként a lisztet és a kemény habbá felvert tojásfehérjét, végül a vaníliás cukrot és a rumot. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, tetejére tesszük a megmosott, lecsorgatott, félbevágott és kimagozott szilvákat. A tészta egy részéből készíthetünk rácsos mintázatot is, de anélkül is szép és finom lesz. Előmelegített sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük. Ha kihűlt kockákra vágjuk, s a tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.

Hamza Kati

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2714297767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása