Hozzávalók
5 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, ½ dl rum, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg szilva.
Elkészítés
A cukrot habosra kikeverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva apránként a lisztet és a kemény habbá felvert tojásfehérjét, végül a vaníliás cukrot és a rumot. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, tetejére tesszük a megmosott, lecsorgatott, félbevágott és kimagozott szilvákat. A tészta egy részéből készíthetünk rácsos mintázatot is, de anélkül is szép és finom lesz. Előmelegített sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük. Ha kihűlt kockákra vágjuk, s a tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
Hamza Kati