Amit leírok, az kb. 4-5 adagra való.
Hozzávalók:
3-4 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, pár szelet zsírszalonna, olaj „bőven”, 1 kg paprika, 3-4 paradicsom, némi só, méz, 3-4 tojás.
Elkészítés:
Én WOK-ban szoktam lecsót „sütni”. Bő olajban néhány szelet szalonnát pirítok, majd jöhet a hagyma, amelyet barnára sütök!!! aránylag nagy fokozaton, sűrűn kevergetve, hogy le ne égjen. Közben beleteszem a fokhagymát, kb. felezve, nem kell aprítani.
Aztán jöhet a paprika, némi erős sem árt, a szárán kívül mindent belefőzök. Amikor jól megsült, akkor mehetnek bele a paradicsomok.
Most sózok csak, így levet ereszt – kb. 5 perc alatt összefő – közben jöhet a méz (max. 1-2 kiskanál), illetve be lehet állítani a sósságot ízlés szerint.
Itt akár kész is lehet.
Aki tojásosan szereti, az üt bele tojást plusz némi sót, kicsit megkeverjük, rottyan és kész.
Aki virslivel szereti az tesz bele azt.
Tálaláskor meg lehet szórni némi sajttal vagy bármivel.
nm