Zsolti bácsi konyhája

Zsolti bácsi konyhája

Magyaros sólet Alpár mődra

2016. április 13. - Zsolti bácsi

solet.JPG

Az eredeti sólet teljesen másképp és másból készül, mint az „Alpár módra” készített változat.

A miénk egy egyedi készítés, Alpár és az aranyos, drága Nagyim a kitalálója.

Így készül a mi magyaros sóletünk, Alpár módra:

1/ Készítek egy közép sűrű bablevest 1-1 szál karikára vágott zöldséggel, belefőzve egy füstölt csülköt, s egy darab füstölt tarját. A főtt füstölt húst szépen felszelem. A kis darabokat kockázva visszarakom a bablevesbe.

2/ Hagymát pirítok zsírban kis vízzel kétszer is leöntöm, és készítek egy vegyes pörköltöt fele sertés- fele marhahúsból (finom vörös bort is teszek bele természetesen).

3/ Egy min. 10 cm mély jénai tálba beletöltöm a leves felét. Másfél réteg vastagságban megszóróm nyers árpagyönggyel, ráterítem a pörköltöt, s ráöntöm a maradék bablevest. A tetejére rakom a szeletelt főtt füstölt húst. Sütőben közepes lángon 80-90 percig sütöm. Ha a levét „elsülné”, kis vízzel pótolom.

A kicsit megszáradt maradék (bár nem szokott maradni, csak ritkán) lisztes tejföllel behabarva babgulyásként elfogyasztható.

Remélem ízleni fog mindenkinek, jó étvágyat!

Szabó Kata

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltibacsikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr768603124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása