Utánaérdeklődtem Henriknél a rizstészta ügyében. Ő áztatni szokta, hasonlóan a durumtésztához, amelyet elkészíthetünk főzéssel vagy áztatással is.
Az "1 evőkanál őrölt nyers paprika" pedig elírás volt, mert az egy evőkanál házilag eltett darált paprika volt (ilyen pl. a bolti Édes Anna). A hozzávalóknál kijavítottam. Attilajukkaja, köszönöm a "hibafeltáró" érdeklődést!
Kedves Zsolti Bácsi!
Meghozta a kedvem, hogy ma egy jó kis phot főzzek, ezért figyelmesebben elolvastam a hozzávalói listáját. Mit jelent az, hogy "1 evőkanál őrölt nyers paprika"? A nyers az, amit nem tudom, miért van kihangsúlyozva. Azt jelenti, hogy nem füstölt? Vagy mit?
@motoroskonyhaja:
Egyetértek.
Amúgy lehet ezt a levest készíteni mindenféle tésztával (gabona, rizs, mungobab), csak a tészta főzési technikája más és más.
A Pho lényege viszont az alaplé, ami megadja az étel aromáját. Ebben lehet villogni! :o).
Ezt viszont mindenki másképp csinálja. Az itt leírt recept is jól hangzik. Csontokkal együtt. A koriandert és más friss összetevőket pedig csakis az asztalnál szabad felkínálni. Ez tuti!
Hát én kissé máshogy ismerem a phot (pláne, hogy se csontot nem teszel bele, se koriandert, ami alap, halszószt sem szokás (ott világos szójaszósszal ízesítenek - utólag), ahogy a chilit is utólag kínálják hozzá), de ahány ház annyi szokás... Értem én, Henrik módra, persze.
A rizstésztát szerintem is rendesen elírtad, mert azt bizony főzni kell (ahogy írták is kommentben), szerintem Te üvegtésztára gondolhattál (Vermicellinek is mondják), ami azért egészen más történet... :)
Azért vigyázzunk azzal a "2,5 dl" hal szósszal, egy egyszeri szakács istentelenül túl tudja vele sózni a levest. Szóval csak picit bele fokozatosan, mindig kóstolva...
Zsolti bácsi konyhája
Zsolti bácsi konyhája
Utolsó kommentek:
nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2021.07.14. 13:06:24
innentől kezdve kár bármilyen receptről írni :(
Bejegyzés: Muszaka
Zsolti bácsi 2017.03.22. 14:10:03
Az "1 evőkanál őrölt nyers paprika" pedig elírás volt, mert az egy evőkanál házilag eltett darált paprika volt (ilyen pl. a bolti Édes Anna). A hozzávalóknál kijavítottam. Attilajukkaja, köszönöm a "hibafeltáró" érdeklődést!
Bejegyzés: Pho-bo leves Orsai Henrik módra
Attilajukkaja 2017.03.22. 11:37:00
Meghozta a kedvem, hogy ma egy jó kis phot főzzek, ezért figyelmesebben elolvastam a hozzávalói listáját. Mit jelent az, hogy "1 evőkanál őrölt nyers paprika"? A nyers az, amit nem tudom, miért van kihangsúlyozva. Azt jelenti, hogy nem füstölt? Vagy mit?
Bejegyzés: Pho-bo leves Orsai Henrik módra
Attilajukkaja 2017.03.22. 01:41:23
Egyetértek.
Amúgy lehet ezt a levest készíteni mindenféle tésztával (gabona, rizs, mungobab), csak a tészta főzési technikája más és más.
A Pho lényege viszont az alaplé, ami megadja az étel aromáját. Ebben lehet villogni! :o).
Ezt viszont mindenki másképp csinálja. Az itt leírt recept is jól hangzik. Csontokkal együtt. A koriandert és más friss összetevőket pedig csakis az asztalnál szabad felkínálni. Ez tuti!
Bejegyzés: Pho-bo leves Orsai Henrik módra
motoroskonyhaja 2017.03.22. 01:15:13
A rizstésztát szerintem is rendesen elírtad, mert azt bizony főzni kell (ahogy írták is kommentben), szerintem Te üvegtésztára gondolhattál (Vermicellinek is mondják), ami azért egészen más történet... :)
Én így készítem:
motoroskonyhaja.blog.hu/2015/08/30/pho_avagy_husleves_deluxe
Bejegyzés: Pho-bo leves Orsai Henrik módra
Attilajukkaja 2017.03.21. 18:57:00
Bejegyzés: Pho-bo leves Orsai Henrik módra
2017.03.21. 13:23:37
Bejegyzés: Pho-bo leves Orsai Henrik módra